topbella

Saturday, October 01, 2011

~Incik Gugel Dah Tak Suka Kat Ungu Lagi Kerrr?~


Cuak bila blog sendiri dah tak wujud di carian google lagi...huhu

Adakah sebabnya kerana ini...
Terdapat link biru yang ditinggalkan di ruangan komen....yang dianggap spam oleh google kot..Ungu memang amat menghargai setiap komen yang diberikan...tapi jangan tinggalkan link biru lagi ye cayang....terpaksalah Ungu delete komen tuh...tak ada link biru pun Ungu pasti akan terjah balik Tuan Blog yang baik hati yang memberi komen di blog kecil Ungu nih...InsyaAllah...

Sebelum jadi perkara2 yang tak diingini lagi...macam blog kena remove ke...kena hack ke...tak pun terdelete blog sendiri ke...heh!...baik kita buat macam nih jom...

Cara back up post di blogger.com

  1. Mula-mula buka blogger.com dan login pakai akaun Google.
  2. Klik setting kat dashboard blog.
  3. Lepas tu akan keluar satu page di mana defaultnya kat basic dan benda paling atas dia tulis “Blog Tools”
  4. Then klik Export Blog
  5. Lepas tu keluar satu butang panjang mendatar warna oren tulis “Download Blog”. Klik butang tu.
  6. Maka satu file .xml akan didownload masuk ke laptop/PC. 
                                                                                                             credit to Munzir Shafie

File tuh nanti bolehlah import ke blog baru...kalau jadi apa2 kat blog kita nanti...

Bila benda yang kita sayang hilang...bila dah dapat balik seronoknya...hik..
Alhamdulillah...
Tapi kalau Ungu terghaib terus dari dunia maya nih...yalah semua benda takkan kekal lama kan...kan..
jangan lupakan Ungu yer...sobs...sobs

46 comments

30 September 2011 at 11:39

alin baru lepas kne smalam.ya ampun cuaknyeee......hahah

30 September 2011 at 11:54

kalau saya, risau jugak, takut2, blog saya sendiri pun kena remove jugak... huhuhu

30 September 2011 at 12:12

@aleen aiden...

eheh...ade geng rupa2nye...hihi




@iwan_redzuan..

xmo kene remove agi...takut x dpt balik plak...huhu

30 September 2011 at 12:44

oh...boleh jd mcm ni ye...ish2 takot plak, kite bru lg blog memblog ni hehe, btw tq for the info =]

30 September 2011 at 12:55

tenkiu for the info cik ungu..
da selamat dwnload dah:)

30 September 2011 at 12:59

@izzahdegreat..

download blog cepat2 eh...pastuh cr blog kita kt zip file WinRAR taw...jenuh kang carik kt destop x jumpa lak...dah tuh bru drag ke destop...:)

30 September 2011 at 13:00

dh 3org kwn lily kena mcm ni..
takut juga ni..
Thx for the info..nnt lily nk cuba..

30 September 2011 at 13:01

@syazwana..

dh donlod dh..gud2..sama2 dear..

30 September 2011 at 13:03

eh lily pun ade gak...

cuba taw lily...mmg blur time blog kene remove...huhu

30 September 2011 at 13:09

Thx for the info cikguungu.

30 September 2011 at 14:50

thankz coz sharing,,ramai dah kena ni,,,,ramai yg cakap,,kalau kena macam ni,,kita kena hantar email dkt google,,nanti dia betulkan ;)

30 September 2011 at 15:36

ramai betol blogger yang kena camni.. isau gak ni...

30 September 2011 at 16:23

hurm,,sbr jer yer,,kyte dh back up gak,,huhu...

30 September 2011 at 18:49

Ok. Hana dh save my blog spt yg u nasihatkan. Tq ye.. Memang cuaklahkan if oneday nk bukak blog, tgk2 dh kena delete. huwaaaaa


^_^

30 September 2011 at 20:08

nasib baik baca post ni.cuak gak kalau kene.esh2

30 September 2011 at 21:24

@yen(toka ziizokukuto)..

yup...ungu pun main hentam aje
klik kat stats ituari..

pastuh klik kt overview...

pastuh klik kat tajuk post yg kita wat...

trus dia g kat email... masukkn pasword kat email..

pastuh google mintak no henset...

pastuh dia bg verification code yg bru kat henset kita..

key in verification code..

bru leh masuk blik blog

Alhamdulillah..Tuhan tunjuk jalan...w/pun skang nih tngah blur2 lg camner ungu leh dpt blik blog nih...apapun Alhamdulillah..:)

30 September 2011 at 21:26

@Fabulous Me..

cikgu ungu!...first time org panggil nama tuh... bez gak

sama2..:)




@hyz..

gugel serang abis2an nih..huhu

30 September 2011 at 21:32

@Kim Hyun Arry..

bek wat back up siap2 kan...cian kt blog nnti..huhu



@Hana Soffelia..

gud2 hana...takut bkn gugel aje yg delete...diri sendiri plak yg trdelete blog sendiri..haru jek.. huhu




@MAYA_mustwany..

brjaga2 sebelum trkene..:)

30 September 2011 at 21:45

menakotkan =='
btw , thanks . ain dah download :)

30 September 2011 at 22:11

mesti risaw kalau blog tetibe bole hilang lak kan ? hehe

30 September 2011 at 22:35

@nurul ain...

sama2 dear..:)




@ZichiEqaa..

iyerr cayang...:)

1 October 2011 at 00:40

hari ni n semalam ramai kwn2 blogger aie kna bnda ni...dorg masing2 dah risau dah,hehe...

*selalu buat backup blog,sbb blogspot ni bnda free so kena alert lebih...

1 October 2011 at 01:58

nasib da ada balik kan? :)

1 October 2011 at 02:12

@aiEz..

tu laa...kene brjaga gak kan..




@bukan retis..

seb bek...kalo x haruku mnjadi biru..huk

1 October 2011 at 11:11

ooo sebab tu ka..

1 October 2011 at 11:45

uish boleh jd camtu ke? saye bru dlm blog2 ni tak tu pun pasal ni.. nasib baik ungu bgtau.

1 October 2011 at 11:47

link biru ape ungu? maaf la soalan x brp cerdik hehe

1 October 2011 at 11:53

nanti nak export blog jugak la
nasib baek cik ungu gtaw

ari tu penah jd jugak
tp nasib baik sempat diselamatkan

1 October 2011 at 15:34

kasian kasian kasian
betul betul betul :D

1 October 2011 at 16:37

terima kasih ungu. baru tau apa tu link biru hehe

1 October 2011 at 20:33

@khairul..

camtu laa citernye..hik2




@roha..

sama2 la kita share mngeshare..:)

1 October 2011 at 20:36

@Lea Isnawi..

0o0o...lia kene gak eh...mmg jd blur time blog ilang...huhu



@GRATIS..

sahabatku dr seberang...thanx..:)

1 October 2011 at 21:21

terima kasih..
benda baru bagi akak ni..
nak buat la kejap lagi...

1 October 2011 at 21:23

alalala......thanx sebab bagi cara2 nak back up blog ya..:)

1 October 2011 at 21:27

asssalam syg..


im here yunk...

tq sb tlg tgkkkn2 blog Ruby sma da cik gogel 2 wat hal ke x..huuhu

ala bkn cik gugle x ska yunk la...

tp dia sj la tue guraw2 manj gn yunk..


tq yunk bg tips lg...nie blh guna nie tips nie..huuhuslmtkn blog kita yuh...huhu

choki ta pena kne lagi . minta la tak kene . adess

1 October 2011 at 22:23

lorh.. bole eyh mcm tu? huhuhu

1 October 2011 at 23:25

ct pon bru kena aritu..naseb baek da ok..nagis2 ciap..hOhO

2 October 2011 at 02:22

syieda pun dah tkena mcam ni.. menangis.. ^_^

2 October 2011 at 11:06

uihhh..ramainya yang dah kena...takut lak saya...huhuhuhuhu...

2 October 2011 at 15:10

dah pagi tadi.. hehe..

2 October 2011 at 20:33

@diana..

sama2 kak Diana..:)




@si kiut lavender..

sama2 cayang..:)

2 October 2011 at 20:36

@Pure Mahabbah Fillah..

w'salam yang..

haha...gurau2 manja ek..

tu la pasal...klau xjadi camtuh...

x berbekap2 ler blog gamaknye..huhu




@::ini belog saya . cinta hati saya::

blog choki dah diluluskn oleh sirim tuh...hihi

2 October 2011 at 20:39

@ciNdhaDahniEa...

entah lerr en gugel nih..huhu




@CTK..

naseb bek x pinsan...huhu

2 October 2011 at 20:42

@syieda_joy..

ramai gak yg kene rupanye..:)




@Tengku Puteri

xper..puterinye selamat tuh..:)




@ArulchelseA

dah wat dah...gud2..:)

3 October 2011 at 23:57

sorry disturbing here,,,hehe...
Done follow you....follow me back and we can start a new relationship as a fren

Post a Comment

About Me

My Photo
Ungu Violet
Jalan hidup ada dua saja. Maju terus ke hadapan atau tinggallah di belakang. Tertinggal dan ketinggalan.
View my complete profile