topbella

Thursday, August 18, 2011

~E'eh...berlagaknya!~

Gendut...Gendut bangunn!...tido jek kejenye!
"Aku tak sukalah Blog SiBedah tuh(bukan nama sebenar) .... asik2 citer pasal kucing dia nak beranaklah....kucing dia pakai syampu satu hari bape kali lah...kucing dia tu lah...kucing dia ni lahh.. macam takde idea lain jek nak tulis.....eewww...nyampah"

E'eh.....biarlah dik...dia nak cerita pasal kucing dia ke...ayam serama dia ke...katak ijau dia ke...biarlah!...

dah dia kat rumah cuma ada mak..abah...adik ngan kucing dia aje....dia ceritalah pasal kucing dia..kira oklah tuh....maknanya dia ada perasaan kasih sayang terhadap binatang...

Bukan senang nak cari idea....nak menulis dalam dunia blogging nih....semuanya perlu masa...kena belajar.....kena banyak membaca....barulah boleh datang idea...

Tunggulah....satu-satulah...lama-lama dapatlah idea macam mana nak menulis dengan lebih baik...

lagi pun...perjalanan hidup masih panjang lagi....masih banyak ranjau duri yang perlu dilalui.... 

Apa pun pengalaman adalah guru yang utama...kerana setiap orang pasti punya pengalaman dalam setiap perjalanan kehidupannya...

Nanti bolehlah berkongsi pulak pengalaman hidup yang sangat bererti tuh ya!...

Kita semua kat sini  pun masih dalam proses belajar lagi kan...kan..

Ya lah menuntut ilmu tu kan... biarlah sampai ke liang lahat...^_^

20 comments

17 August 2011 at 14:00

bru je trpkir nk tulis sal katak ijau..cam tau2 je..haha

17 August 2011 at 14:03

haha...katak ijau pong katak ijau lah...heheh

17 August 2011 at 14:35

kan? ikut suka lah nak citer apa kat blog kita
kalo xnak bace dh

17 August 2011 at 14:44

hehehhh...

sukati ar...kan..kan...huhu

17 August 2011 at 18:23

sama dgn kucing Qis..suka sgt tido..

Blog lily pun slalu citer yg sama juga..asyik2 citer ttg Qis jer kan.. :)

17 August 2011 at 23:35

hehee....suke sgt tido smpai jd gendut...huhu

xper laa...kira blog tuh dh ada genre sendiri kan...spesel punye pasal Qis..:)

18 August 2011 at 09:16

uhuh..pandai je mengomen cmtu kan..igt senang nk blogging ni..nk tulis tu..kdg2 pikir 10 ribu kali..nk cite or tak..heheheh..kite jage ati org lain..tapi org lain xjage ati kite pun kan?huhuhuh

18 August 2011 at 10:17

hai cik paja...

hihi...tu laa...ituari jln2 blogwalking...suka2 ati jer ckp meluat kt sipolan2 tuh sbb tulih camtuh la... camnih la...

x bek taw...kita pon bukannya betul sngat pun....belum tentu org suka kt kita punye entry... xyah la kutuk2 owang punye...huhu

18 August 2011 at 10:44

assalam dearr...

huhuhu i like ur statement dear.....

18 August 2011 at 10:49

Salam;
tak apa..bagi aku biar merangkak dulu baru dapat duduk pastu berdiri,melangkah 1,2, berjalan jatuh bangun jln2 seterusnya..inilah hakikatnya..barulah jadi manusia..demikian jugalah berblog..!!

18 August 2011 at 11:10

wsalam dear..

huhuhu gak...heheh..


salam yusuf...

macam baby gak eh...bukan terus brlari kan...kena merangkak...bertatih dulu...huhu

18 August 2011 at 11:25

teguran bermakna ni~
eh, ungu. katak hijau!!! itu keroppi.
saya suka keroppi!! dulu masa sekolah, selalu harapkan keroppi wane merah.

18 August 2011 at 12:06

hai dhiera...

eh..x tau lah plak...katak ijau tuh nama dia keroppi...

ade la sekoq kat umah...tp katak ijau mcm teddy bear tu lah...besarrr punyeee....hihih

18 August 2011 at 14:16

Kucing meera hyperXtive...Bila masa puasa je dok tido...hehe...

18 August 2011 at 14:23

kucing tuhhhhh nak bagi penumbuk boleh? hehe

nak berblog tak boleh la harapkan terus berada at the top. kena slow2 =)

18 August 2011 at 14:35

hai meera..
hehe....kunun pose gak la tuh...hihi



hai fathiah...
haha...bg penyepak je terus...huhu...dengki2...

betul2...kene la step by step kan...:)

18 August 2011 at 15:29

agree wif u..bukan senag nk menulis nie...perlukan masa dan belajar..

18 August 2011 at 15:44

hai littleworld...

betul2...hengat senang nk perah idea...huhu..

21 August 2011 at 08:49

salam ramadan...:)

Post a Comment

About Me

My Photo
Ungu Violet
Jalan hidup ada dua saja. Maju terus ke hadapan atau tinggallah di belakang. Tertinggal dan ketinggalan.
View my complete profile