topbella

Friday, August 12, 2011

~Asal Gaduh Aje Nak Hack Facebook Orang...Haishh!~

"Kita PUTUS..."
 "Takpe2...aku hack facebook ko nanti.."
 "Ek eleh...ingat senang2 ke nak hack facebook orang nih....owang dah letak security laa..wahaha.."
 "Grrrrrr...."


 Adehh...asal gaduh aje nak hack2 facebook kan...taulah sekarang nih boleh senang-senang aje google cara-cara nak hack  facebook....tak payah nak upah hacker profesional pun...huhu

 FB tak secure. Bila tak secure mudah ia untuk digodam. So caranya adalah:
  1. Lihat pada URL anda (top box pada skrin anda), jika anda lihat ianya hanya 'http' atau 'www' dan bukannya 'https', kiranya mudah la orang nak godam atau hack FB anda tu;
  2. mula-mula  ke account settings;
  3. Pilih security dan pilih secure browsing;
  4. klik edit dan tanda rigkt klik kt kotak tu dan save changekan ia.     (Credit to Den Dyen)                                                                                                                     Mudah-mudahan Facebook selamat dari digodam..^_^ 

21 comments

11 August 2011 at 13:40

assalam..
gud info nie..

nk kna check betui2 nie..

bahaya kn..

jgn la nk hack fb kita kn..

kita x berslh..huhu

11 August 2011 at 13:59

dah lama dah buat camtu ^^

11 August 2011 at 14:46

wsalam ruby...

mmg kita x brsalah...jgn ler hack fesbuk org... x baik taw.....huhu

11 August 2011 at 14:47

hai wahida...

bagus2...dh buat dh..

klau kene hack nnti ilang sume kenkawan...huhu

11 August 2011 at 14:52

oh cmtu ke?
thanks for sharing

11 August 2011 at 14:54

Hai Lea...

sharing is caring kan..

11 August 2011 at 15:07

betul2 yg kes putus tu...hhehe...pengalaman ..haha..psl security fb, mybe kita kena alert jg le..

11 August 2011 at 15:08

INFO YG MENARIK TQ 4 SHARING...NI LINK SALAH SORANG YANG DOK HACK FB ORANG CE TGK

http://zezakzari.blogspot.com/2011/08/hadiah-hacker-dari-facebook.html

11 August 2011 at 17:26

wah..info yg menarik utk di share ni..tq yup.
n tq follow my blog..sy dh follow blik..=)

11 August 2011 at 17:31

info berguna

11 August 2011 at 17:38

mohon izin share di fb ye..

11 August 2011 at 18:04

aish..m cm2 lah org skang ni http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

11 August 2011 at 21:33

Asalam dear...

sesungguhnya kita d phk yg benar kn..hihii

11 August 2011 at 22:28

thanx 4 da info..sy bru tukar td..hehe =)

11 August 2011 at 22:45

wah, berguna!
thanks2. hehe

12 August 2011 at 01:36

fb gak buat rmai org gado dlm mse yg sme..itula ade pro n con dlm smua bnda.huhu

12 August 2011 at 05:40

w'salam ruby....

terima kasih semua my darlingsss....sudi beri pendapat...

sama2 lah kita brkongsi dan memanfaatkannya...

apa yg baik kita ambil...apa yg buruk kita buang jauh2...:)

12 August 2011 at 08:01

ni lah realiti kehidupan.. =)

12 August 2011 at 11:00

huaa ~ taknak fb kena hack . nak cuba laa cara ney . thanxx . ^^

12 August 2011 at 16:02

hai ayu..

yup...bila dh x suka mcm2 leh buat..


hai zieyll

sharing is caring..:)

13 August 2011 at 01:17

thnkz 4 d info :) folo me bck ya..tx :)

Post a Comment

About Me

My Photo
Ungu Violet
Jalan hidup ada dua saja. Maju terus ke hadapan atau tinggallah di belakang. Tertinggal dan ketinggalan.
View my complete profile