topbella

Monday, March 05, 2012

~Mengapa Kau Tak Membalas SMS Ku?**~

mengapa kau tak membalas sms ku..
mengapa kau abaikan rasaku..
mungkinkah hatimu membeku..
hingga kau tak pedulikan aku... 
 LALALA ♫♪♫♪♫♪♫♪...

eceh...apa yang sentap sangat tu Ungu...nak luah perasaan ke apa?
hehee... tak ada lah gimik je tu..hihihi (sendiri tanya sendiri jawab eh!...huhu)

ehem...kadang-kadang tu bila kita hantar sms kat orang lain....punya laa lama tunggu nak dia balas balik...huhu...rasa sentap tak?...apa pasal eh?

*beberapa sebab kenapa sms lambat dijawab atau tak jawab langsung...huk!
1.  Kalau orang perempuan nih selalu henset letak dalam hand bag...kadang-kadang tak dengar pun bunyi sms..tu yang lambat jawab...(ye laa time tu tengah bergossip mana nak dengar...kan?..kan?)


2.  Tengah drive kereta laa...tengah speed pulak tu macam mana nak jawab...tapi kadang2 tu tengok dorang selamba je main sms time drive...ok ke?


3.  Errr...kalau si buah hati yang selalu bagi sms...tiba-tiba dah tak ada sms dari dia lagi...jaga-jaga..mungkin itu adalah tanda-tanda yang sidia sudah berubah hati...ada can cari lain kot?...hehe


4.  Tak payah laa sms selalu...nanti boleh menimbulkan perasaan bosan...ye laa...perkara yang dibuat berulang kali kan boleh menimbulkan rasa jemu.....betul ke?


5.  Susah sangat...sebab kredit dah habis laa...tu pasal tak jawab sms...huhu


6.  Sengaja tak nak sms awak...sebab nak awak rasa rindu kat saya!...^_^




74 comments

5 March 2012 at 14:29

kalau selalu sms ngan orang yang disayangi, tak akan rase bosan.. kalau bosan tu maknanya sayang hilang la tu....

mungkin sayang atas dasar ungkapan, tapi kalau betul2 kita leh lihat dari realiti yang kite tngk sendiri pada si dia ^__^///
merepak je huhu

5 March 2012 at 14:37

skang dah xsuka sms... suka call terus je.. hehehehe

lagi cepat... nak tggu org balas mesej.. mmg berjanggut laa jawabnyerr

5 March 2012 at 14:40

yang nombo 6 tu gucy selalu buat . hahaha . ops !

5 March 2012 at 15:02

Lala lau dok umah memg x ambik taw sal fon, mesej ke, call ke memg x layan dah. dok hostel memg selalu ngan fon sebab takut ilang :D

5 March 2012 at 15:14

hehe...num 3 tuh betul sgt...^_^

5 March 2012 at 15:17

salu sgt buzz pun melemaskan gak heheh

5 March 2012 at 16:13

sms lambat nak jawab yee...

biasanya kalau lambat sebab hp tinggal dalam keter... heee3x

5 March 2012 at 17:14

i tekan like kat alasan no 6. sajer jer nak ngada ngda ngan si dia kan. sesekali boleh laaaa hehehehe

5 March 2012 at 17:29

mesej seminggu skali jerr...hehehe

5 March 2012 at 18:56

ayie pun kadang2 leceh nak taip sms rasa lengguh jari nak menaip...hehe..

byk juga sbb2 dlm entry di atas ayie alami.

5 March 2012 at 19:14

singgah..
owh, baru tahu sebab org x bls msg NAL..(",)

5 March 2012 at 21:44

memang tak suke kalau orang tak balas mesej....hahahha...rasa sakit hati je kan...

5 March 2012 at 21:51

kdg2 bosan gak asyik sms je huhu

5 March 2012 at 22:57

haha ...last sekali yer,,

5 March 2012 at 23:05

suke reason yg last 2
sy sje jew xnk bls msj awk
sy nak awk rindu kat sy
ececece...wlpn realiti sbnr syg kedit
hihihihi
:P

6 March 2012 at 00:38

Bagaimana aku nak membalasnya...
Aku tak terima pun SMS awk...
heheheee...
Jemput singgah ke blog Koding...

6 March 2012 at 02:46

klu sy,,,klu org yg sy msg tu x balas,,sy call jek terus...sbb kemungkinan dia seperti situasi di atas tu...

klu call pun x jawab,,,sy biar jek...sbb mungkin dia seperti situasi di atas..

6 March 2012 at 09:01

Huhu memang menyakitkan hati

6 March 2012 at 11:53

swit entry ni hehehe

6 March 2012 at 12:20

saja je nak buat org tu tak tahan merindu hehehehe

6 March 2012 at 14:37

Haaaaaaaaa sape tuh?! Jengjengjeng

6 March 2012 at 17:21

lady malas nak jawab message.. huhuhu.. xth kenapa.. sebab bile stat jwb nanti susah nk berhenti.. lps balas die eply balik, lepas reply, reply.. last skali xjd nk baut keje.. tu yg jd malas nak stat bls.. kalu yg x brp penting tunggu lama2 sikit br balas :P

6 March 2012 at 22:45

ngehhhhhhhhhhh.
tak men sms sms okay.
kite men koling2.
ahahaa

7 March 2012 at 14:27

hehehe,,suke reason yg no 6 tu!

sweet cangat! ^^

8 March 2012 at 02:23

tak suka layan msg nie hekhek klu nak call je teruih..tapi saya jenis maleh nak angkat phone cemana ak ni..huhu

8 March 2012 at 15:38

selalunya cik ssh nk reply msj dr line yg lain. mahal. (berkira)
kdg2 mmg mls nk reply. jwb fon mls. sumer mls. cane tu...?

8 March 2012 at 16:48

kalau dah mesej selalu memang bosan.. so kena mesej bila perlu je :)

8 March 2012 at 22:42

Sengaja tak nak sms awak...sebab nak awak rasa rindu kat saya!...suka sgt y ni.sweet =)

9 March 2012 at 15:38

salam;
jawapan yang sering kita dengar tak ada line..atau line tak jelas...

9 March 2012 at 19:29

dulu slalu gak wat, sms sama drive

10 March 2012 at 18:27

sy stuju yg ke5 tu..hehe

10 March 2012 at 18:28

kan sudah aku sms....he he he he
http://vektor-teknik.blogspot.com/

11 March 2012 at 00:28

saya sebab malas nak taip~ kadang2 tu sekadar baca je. balas ye 2 3 hari kemudian~

11 March 2012 at 14:45

skrg papa mifz dah jarang sgt sms2 nih...call lagi senang...:)

11 March 2012 at 19:38

think positif la... buat ape tensen2 bile sms tak berbalas tu...

11 March 2012 at 19:38

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/entry-ringkas-tegur.html

jom singgah...

12 March 2012 at 18:52

haiiiissshhh xreply lagi keeeeeer...?

13 March 2012 at 15:17

nice share post..mengapa tak membalas SMS..ternyata SMS salah kirim ke nomor lain :)

13 March 2012 at 22:14

hp simpan dalam handbag. setuju! ^^

14 March 2012 at 11:35

tengah tido, dalam tandas, dlm flight..pergh bnyak betei alasan ni hahaha

14 March 2012 at 19:38

datang meminang ni...hehe...ungu kena tag ngn sy..

15 March 2012 at 18:01

Tak jawab langsung lebih baik daripada jawab

K

Selamat bercuti Cikgu Ungu

15 March 2012 at 19:37

aww.saje nk bg kite rindu taw! (♥♥,)

18 March 2012 at 19:27

ambih ayt nuh...
bkan men lagik yerk...:)


skl memang lmbat sket nak blas msej,,sebab suka letak mrata alam..

tpi lmbat mcam mna skali pun sms kwan ka spupu nka hapa ka tetap jwab...sbab msing2 dah taw lam phone sentiasa ada krdit nak bgi alasan xda krdt nak muhong sgt

20 March 2012 at 00:39

kdg2 bosan gak xsms...tp kalo lme xsms...hp campak merata je..hahahaa

20 March 2012 at 16:05

good sharing friend

20 March 2012 at 17:21

uikk... lamanya menyepi.... mesti sibuk ni kan....

21 March 2012 at 17:18

nice share post ^_^

21 March 2012 at 17:18

hadir lagi menyapa tuan rumah blog :)

21 March 2012 at 19:47

nice nih gan follow balik ya:
http://orbittechno.blogspot.com/ ama http://slidik.blogspot.com/

by: yugo

22 March 2012 at 10:31

lambat sms sbb dh bosan dgn orang tu. hehehee

29 March 2012 at 09:17

naz tak kisah kalo org tu lmbat balas msg..yg penting balas..walaupun dia balas keesokan arinya..

7 April 2012 at 00:02

hehehe...ct selalu lupa nk bls...tambah2 lau leka men games...hahaha

15 April 2012 at 23:25

kasian yah ..v aku juga suka digituin mbak ..:D

16 April 2012 at 12:47

credit habis kot..2 yg xbalaih 2.heheh ;-)

18 April 2012 at 11:40

kasian ..sabar ya mbak ..:D

24 April 2012 at 09:48

huuuu tonah mmg spesis lmbat jawab msj

kenkadang dpt msj mggu lepas mggu ni baru balas muahahaha~

24 April 2012 at 16:07

salam kenal ..

14 May 2012 at 13:29

cieee.... :D

23 May 2012 at 12:17

Assalamu Alaikum, Singgah sini...
Blog bagus mudah di akses

6 July 2012 at 11:52

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

7 August 2012 at 14:52

Salam..bagi saya, nampak macm simple xreply msg kwn2 kita kan, tapi adakalanya kwn2 kita amat memerlukan kata2 semangat..even 1 word, ianya amat brmakna buat kwn..
xsemstiny nk tggu org y kita suka@minat msg baru nk reply...bg sy amt prlu reply msg kwn2 kita..
jdi, sy kalu bz camna pun, sy ttp akn reply msg cz sbg tanda mnghargai kwn2 sy..tpi kalu msg xseptutny n mggu jg ktika kita bz, jz bgtau, msg semula coz bz..y tue lebih better dri xreply msg kwn2 kita...heheheh
senang2, lawati r blog sy y xseberapa ek n b my follower..nie linknyerr..tq

http://enjoyurblogbaby.blogspot.com/

29 November 2012 at 12:42

annyeonghaseo .... lam knal.ouw ya u ska korea ga low ska mmmm visit my blog.kamsahamnida. bye..

5 December 2012 at 10:19

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

10 January 2013 at 10:47

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

25 March 2013 at 16:51

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

6 January 2014 at 21:12

tpi, saya slalu bt no.4 la. mcm mana nak atasi eh? hmmm

26 January 2014 at 21:35

kalau tak bls sms pun, msti bgtau gak npe x bls.. ni klu dok main hai2 trus mcm xde pape yg jd. msti la mrh.. annoying tau tak. kite tunggu2 sms die dri tnghari.. tbe2 mlm sms.. hai2 trus. rase mcm nak lempang jer.. klu blh taknak blas dah mesej tu.. biar die rse ape yg kite rse.. kite sabar jer tau.. smpai nangis lg tahan marah... tapi die tak prnh perasan yg kite mrh.. if kite bt2 layan x layan waktu sms tu.. die ckap xnak ganggu sbb kite xde mood. lg la marah.. bkn nak pjuk, nak biarkan pula.. eee... geramnyerrr..

26 January 2014 at 21:37

kalau tak bls sms pun, msti bgtau gak npe x bls.. ni klu dok main hai2 trus mcm xde pape yg jd. msti la mrh.. annoying tau tak. kite tunggu2 sms die dri tnghari.. tbe2 mlm sms.. hai2 trus. rase mcm nak lempang jer.. klu blh taknak blas dah mesej tu.. biar die rse ape yg kite rse.. kite sabar jer tau.. smpai nangis lg tahan marah... tapi die tak prnh perasan yg kite mrh.. if kite bt2 layan x layan waktu sms tu.. die ckap xnak ganggu sbb kite xde mood. lg la marah.. bkn nak pjuk, nak biarkan pula.. eee... geramnyerrr..

10 February 2014 at 11:32

Hi, I enjoy reading your site! Is it okay if you consider linking to my website on your page? Please email me back.

Thanks!

Cailyn
cailynxxx gmail.com

7 May 2015 at 21:34

I really liked this part of the article, with a nice and interesting topics have helped a lot of people who do not challenge things people should know.. You need more publicize this so many people who know about it are rare for people to know this... Success for you.....!!!

23 September 2015 at 09:36

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Post a Comment

About Me

My Photo
Ungu Violet
Jalan hidup ada dua saja. Maju terus ke hadapan atau tinggallah di belakang. Tertinggal dan ketinggalan.
View my complete profile