topbella

Friday, March 23, 2012

~Dah Lama Tak Up Date Blog!...Nak Kahwin Hape??~

Rindunya Ungu dengan blog sendiri...dengan kawan-kawan blogger...huk!...
Banyaknya komitmen sekarang nih...sampai nak bukak blog sendiri pun tak sempat...

erkk...apa yang komitmen banyak sangat tu...dah kawen hape??
heee....mana ada!!...

pssttt...Ungu terlibat ngan Kajian Tindakan untuk murid-murid Ungu nih.. so memang kena kaji dan bertindak lahhh...dah macam buat tesis masa belajar kat universiti dulu pulak...hu!
haaa...ingat senang jadi cikgu...bukan setakat mengajar aje tau...nasib baik gaji naik...hee!

So, tajuk entry kat atas tu takder kaitan lah??..
errrr...belum lagi laaa...heee

Ehem...memandangkan tajuk pun ada kaitan ngan kahwin...meh nak bagi tips sikit...berguna ni tau...InsyaAllah menjadi...

TARAAA!!!

V

V

V

V

V

   Nak jadi menantu yang disukai dan disayangi mertua?


1.  Tawan hatinya.
Selalunya ia bermula di awal pertemuan pertama.  Jika lulus pada pandangan pertama ini, selalunya hubungan akan jadi baik seterusnya.  Semasa menziarahi bakal mak mertua beli buah tangan untuknya.  Jangan kedekut sangat ya!.  Pasti dia tersenyum lebar dan rasa sangat dihargai.

2.  Bersikap mesra.
Ketika bertandang buat pertama kali ke rumah      bakal mertua.  Jangan sombong sangat.  Bersikap mesra sedikit.  Tunjukkan senyuman anda yang manis itu.  Tunjukkan anda juga mempunyai sikap  mengambil berat.  Tentu bakal mertua anda tersenyum manis juga untuk anda.

3. Dapatkan nasihat meskipun sudah tahu.
Walau pun kita sudah tahu mengenai perangai pasangan anda.  Mintalah pandangan mertua juga terutama sekali dalam soal memasak atau ketika dalam mendepani perangai pasangan anda.  Mereka pasti dengan senang hati memberikan pandangan.


Anda sebenarnya berdepan dengan orang yang telah membesarkan pasangan anda sekarang. Perlakuan baik adalah gambaran bahawa anda sangat sayangkan anak mereka serta sanggup berkorban apa sahaja demi keluarga.  Jika sejak awal anda telah dilihat sebagai orang yang patuh, jujur, sedia menurut kata dan penyayang, tidak ada sebab mertua tidak sayang anda. ^_^

 Ini ialah mak saya..

Sekian...jumpa lagi...^_^



65 comments

23 March 2012 at 14:16

ingtkan btol2 nk kawin...hehehe...good luck utk kajian tu...

siap ada tips lg utk berdepan mak mertua ek..hehe..ada lg ,,,tunjuk kan sikap malu2 sikit depan mereka..dan kurangkan daripada bercakap perkara yg x perlu..dan cuba tnye perkara zaman kecik2 pasangan kita..

23 March 2012 at 14:44

wahhh... sibuk yee dengan anak2x murid... dah tugas.... kena amanah kann!!!... buat yang terbaikk... ni tetiba bagi tip nak pikat mak mentua macam dah nak dekat2x aje nii... haaaa3x...

23 March 2012 at 14:57

salam,
lelaki dan wanita sama2 ambil perhatian tentang hal ni...

23 March 2012 at 19:48

info yang bagus ni

23 March 2012 at 20:07

ingt akk nak kawen .. wallahweyhhh ... hehehe ..

23 March 2012 at 23:58

hehe sis pn jarang update blog skrang ni

info yg menarik, bila lah nak ada bakal suami ^^

24 March 2012 at 16:02

nice tips ungu!

24 March 2012 at 18:01

adkh nak memenangi hati mak mertua semudah itu.. huhuhu.. menakutkan..

24 March 2012 at 23:51

tips terbaek , macam dah tak lama lagi je nak kahwin ni :)

25 March 2012 at 00:14

selamat berkajian dan bertindak :)
igt kan itu mak mentua, nsb baik ade caption :)

25 March 2012 at 06:00

ain pun lamew xhupdate belog
rini baru bkesempatan
tp bukan bz nak kawen
heeee

pe pun moge enjoy yaa meng'kaji' bebudak 2
mesti bnyk kerenah an..heee

pe pun ain akan amik tips kat atas 2
nak jd menantu kesyangan lar
huhu
:D

25 March 2012 at 15:03

Terbaik la tips tu..

26 March 2012 at 11:33

kami baru update entri mengenai agensi cari jodoh... mai la singgah...haaaa3x

26 March 2012 at 14:35

wah...berguna tips ni. bagi ole2 tu penting x kira lh berapa harga pon. asal ikhlas.

26 March 2012 at 17:22

dah bagi petua ni..tande2 nk kawen ler tu..ehehee :)

nnti jgn lupe singgah sy nyer salun rambut bile dh dkt tarikhnyer tu..eheh

26 March 2012 at 20:17

akk!pttlaa bz..buat kajian tindakan rupanya..hee..:)

igtkan kahwin btol2 dah..hee..jgn lupa jmput kak!

27 March 2012 at 01:24

semoga diketemui..

27 March 2012 at 02:27

Saps, apps, sgm, data online dan segala aneka tugas yg lebih kompleks menjadikan kita semua guru Msia semakin tidak nyenyak tidur. Imsomnia semakin menjadi-jadi, nak buka FB dan blog pun semakin tidak bermaya.

Apapun sabar atas keadaan itu, kerana kitalah yg meminta tugas ini dahulu.

Sekian, selamat berKajian Tindakan.

27 March 2012 at 15:25

mana la cikgu ungu ni tak muncul2x... sibuk agaknya ni....

28 March 2012 at 20:38

hamboihh..sibuk2 pun dan lagi bagi tip yerk..hahahha

29 March 2012 at 00:49

Moga hasil kajian yg diperolehi adalah sebagai mana yg dikehendaki...

29 March 2012 at 09:14

tips terbaik nie..

29 March 2012 at 13:08

kak..thankss 4 the like tau!hee

:)

30 March 2012 at 08:50

mcm tak lame dh ni..hehe..nwy, nice tips.. ;)

30 March 2012 at 15:30

selalunya mak2 mertua ni x pandang rupa sgt, pandai amik hati dia, yang buat dia selesa pun pada dia dah cukup. lebih penting, boleh jaga anak dia n bahagiakan anak dia. kan?

30 March 2012 at 18:42

Nice entry!

Hai , my dear followers.. Yuyuk ada buat GA utk meraikan followers tersayang.. jom join <3 http://yuyukstandalone.blogspot.com/2012/03/yuyuk-1st-giveaway-sticky-post.html

31 March 2012 at 13:48

Ingat cik ungu cuti kawenn tadi.. Snyapp jer.. Hahaha

1 April 2012 at 23:34

suke...

2 April 2012 at 01:44

ungu dh bleh jd cikgu pakar cnta plak phni =)

3 April 2012 at 20:33

lame nye diamm?? Erk nk kwin? kne gtau awal2 ni ;p

Suhweet sgt mak tuh. tbe rindu mak kte plk :(

3 April 2012 at 20:46

maaf lama xziarah cni hehehe....hope cepat2 lar mkn nasi minyak ehhe

4 April 2012 at 15:02

langsung2 tak hapdate daaaaaa

4 April 2012 at 21:02

ewah...suweeet nyeee mak posing...hehee

6 April 2012 at 23:55

hehehehe...da bole kawen ni..semoga jadi menantu yg disayangi mertua ye :D

9 April 2012 at 10:47

salam kenal sist..

9 April 2012 at 10:57

anggap la mak mertua seperti mak sendiri

10 April 2012 at 15:18

ane pun sudah lama gag exis dikann6r

10 April 2012 at 16:27

ok ..salam kenal ..

10 April 2012 at 16:31

salam kenal .. salam sukses

12 April 2012 at 02:22

wah.. ade tips.. :) thanks 4 sharing dear.. ~! nak jugak jd menantu peberet. hehehe.. aina pun lama da tak update blog..busy skit lately ni..

14 April 2012 at 01:23

semoga jadi menantu yang baikk
hehe


http://sayacikamal.blogspot.com/

15 April 2012 at 12:06

hoho,..menarik kisah,..haa,..awak tentu banyak kawan kan??haa,.dato nk offer awak jd agent topup,..senang2,..baca laa kt blog dato,.free jaa daftar,..

http://traveloghidup.blogspot.com/2012/04/jom-jadi-agent-topup-mudah.html

16 April 2012 at 10:59

moga nanti menjadi menantu peberet :))

17 April 2012 at 15:18

ingatkan nk bagi tip perkahwinan suami isteri td..hihihihi...

24 April 2012 at 02:23

info yang bagus

24 April 2012 at 02:24

tip terbaek

6 May 2012 at 21:07

tips berguna ni.. ^^

23 May 2012 at 12:15

Mantab tips-nya.... hhe

5 June 2012 at 14:14

Salam Kenal. Akak doakan kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. InsyaAllah segala yang terbaik buat anda.

28 June 2012 at 22:29

siptt dchh :)

5 December 2012 at 10:18

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

5 December 2012 at 10:19

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

2 February 2013 at 06:01

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

28 February 2013 at 16:53

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

8 March 2013 at 22:19

tips yang sangat bagus nih

8 March 2013 at 22:21

bekal buat nanti kalo dah nikah

9 August 2013 at 09:51

Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding an intro to my website on your next post? I will return the favor. Please email me back. Thanks!

Randy
randydavis387 at gmail.com

Gadgets

27 April 2015 at 15:13

Thanks For Sharing that.............

7 May 2015 at 21:34

I really liked this part of the article, with a nice and interesting topics have helped a lot of people who do not challenge things people should know.. You need more publicize this so many people who know about it are rare for people to know this... Success for you.....!!!

3 June 2015 at 12:58

this is' an amazing 'article . i wish you're fun with my comment,maybe this blog will be a big blog someday i hope.thank you .

23 September 2015 at 09:36

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Post a Comment

About Me

My Photo
Ungu Violet
Jalan hidup ada dua saja. Maju terus ke hadapan atau tinggallah di belakang. Tertinggal dan ketinggalan.
View my complete profile